Habanos is een Beschermende Oorsprongsbenaming die alleen wordt verleend aan sigaren van Cubaanse oorsprong die exclusief worden gemaakt van tabaksbladeren uit een bepaald geografisch gebied op cuba, volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze.

Het orginele Habanos label op een kist sigaren garandeert u dat het om echte cubaanse sigaren gaat, vervaardigd van de wereldvermaarde Cubaanse tabak.

Vrijwel alle Habanos sigaren zijn volledig handgemaakt (totalmente a mano) en van het type ‘longfiller’. Dit zijn sigaren die gemaakt zijn van grote stukken tabaksblad die in de lengterichting worden gerold. De meeste Europese sigaren zijn van het type ‘shortfiller’.

De verschillen tussen ‘longfillers’ en ‘shortfillers’ op het gebied van rookeigenschappen en zaken zoals het knippen, aansteken, roken en het bewaren van de sigaar zijn aanzienlijk.

Daarnaast is het Habanos assortiment zeer uitgebreid met een ruime keuze aan merken, formaten, prijzen en smaakintensiteiten.

Laat u zich daarom steeds goed advisreren bij de aankoop van uw Habanos sigaren, bij voorkeur bij de erkende specialist !