Bedrijfsprofiel Habanos S.A.

Habanos is een 50/50 Joint Venture tussen Cubatabaco, eigendom van de Cubaanse staat, en Imperial Tobacco.

De activiteiten van Habanos bestaan uit het verzorgen van de wereldwijde verkoop en marketing van alle Cubaanse handgemaakte premium sigaren. Habanos is de internationale marktleider in het segment handgemaakte premium sigaren (exclusief de VS waar vanwege de boycot niet geleverd mag worden). Ze is aanwezig op de vijf continenten en verkoopt haar producten in meer dan 100 landen.

Habanos, de herkomstbenaming

De herkomstbenaming ‘Habanos’ mag gebruikt worden voor alle kwaliteitssigaren die gemaakt zijn van 100% tabak welke is verbouwd op Cuba. Om de naam Habanos te mogen dragen ondergaan de tabaksbladeren en de daarvan op Cuba geproduceerde sigaren vele kwaliteitscontroles. Dit gebeurt zowel tijdens het verbouwen van de tabaksplanten, de fermentatie, het rijpen van de tabaksbladeren, alsook tijdens alle fasen van het productieproces van de sigaar. Dit laatste betreft onder andere de selectie van de juiste bladeren, de trekweerstand van de sigaar, de juiste smaak voor elk merk en uiteindelijk het uiterlijk en de presentatie van de sigaar.

In de wereldberoemde Cubaanse regio ‘Vuelta Abajo’ wordt de beste tabak voor de zogenaamde longfiller sigaren geproduceerd. De kwaliteit van de Havannasigaar ofwel Habano is het resultaat van het mystieke samenspel van de volgende elementen; grond, variëteiten van Cubaanse ”tabaco negra” planten, het klimaat en het van generatie op generatie doorgegeven vakmanschap van de tabaksverbouwers en sigarenmakers.

Het zegel van Habanos dat u aantreft op de kisten van de cubaanse merken geeft de garantie dat deze sigaren de benaming van oorsprong mogen dragen en bovendien de diverse kwaliteitscontroles hebben ondergaan. Het is een kwaliteitsgarantie die alleen de beste, in Cuba geproduceerde sigaren meekrijgen.